פילוסופיה וחזון
מתן ייעוץ משפטי מעולה הינה מטרתנו אנו מאמינים שמשרדנו הינו חלק בלתי נפרד מהצלחתם של לקוחותינו ואין לנו ספק כי השותפות ארוכת הטווח בין המשרד ללקוחותיו הינה מאבני היסוד לפוריות ושגשוגם של שני הצדדים.
לדעתנו עו"ד הוא מקצוע נעלה, כן אנו שומעים את הציניות של הקורא עד כאן.. אבל, די אם נחשוב על עורך הדין הראשון, שלדעתי היה אברהם אבינו שניסה ללמד סנגוריה על תושבי סדום ועמורה "חלילה לך מעשות כדבר הזה להמית צדיק עם רשע והיה כצדיק כרשע חלילה לך השופט כל הארץ לא יעשה משפט" (בראשית יח', פסוק כה) סנגור אחר לעם ישראל היה משה רבנו אשר מיום צאתו של עם ישראל ממצרים ועד לבואו פאתי ארץ ישראל רק לימד סנגוריה על עם ישראל. להבדיל אלף אלפי הבדלות, כל סניגור אחר בעת העתיקה שלקח את לשון החוק ועשה כל שביכולתו על מנת להגן על האזרח מאימתה של המדינה, שבד"כ ביקשה את נפשו. משרדנו אינו משרד פלילי ואולם מדינה ללא עו"ד פליליים המגינים באפקטיביות גם על אחרון הפושעים נראית לנו איומה ונוראית.
אם נחזור לתחום פעילותו של משרדנו, במיוחד בישראל, מקום שלכל שני יהודים יש יותר משלוש דעות אין כל ספק שללא המשפט האזרחי מסחרי אין קיום לחיי הכלכלה והמסחר. אנו רואים את מקצוע עריכת הדין כשליחות, וכך אנו מתייחסים ללקוחותינו ולבעיות המשפטיות שהם מביאים לפתחנו. הציניות נשארת מחוץ לדלת והרצון לעזור ולפתור את הבעיה הוא מה שמוביל אותנו בדרך להצלחה.
למרות זאת, קצת הומור, ובמיוחד הומור בעל אמת בסיסית אף פעם לא הזיק, נהפוך הוא. הסיפור של אפרים קישון "צריך לשכור עורך דין טוב" מדגים זאת היטב:
לפני עשר שנים לווה ממני קונשטטר 20 לירה לשעתיים. הוא הבטיח להביא לי את הכסף תוך 24 שעות. כיוון שלא הביא, נתתי לו צלצול, אז הוא ביקש ארכה של שבוע ימים. מקץ שבוע ימים הלכתי אל קונשטטר ודרשתי את כספי. הוא הבטיח לי לסדר את העניין עד יום ב' בצהרים.
ביום ה' בערב הלכתי אל עורך דין והלה שלח לקונשטטר אזהרה של עורך דין, לפיה "באם לא יסולק החוב בתוך 72 שעות מקבלת אזהרה זו יינקטו כל הצעדים הדרושים". תוך חודשיים לא באה תשובה מקונשטטר, על כן קבע הפרקליט שאין מה לעשות עוד, מאחר שהוא לא רוצה לשלם. לקחתי ממנו את העניין והעברתיו לפרקליט יותר טוב. תבענו את קונשטטר לדין.
כעבור חמישה חודשים נתקיים המשפט, אבל קונשטטר לא בא בגלל מחלה, ולכן נדחה המשפט למועד מאוחר יותר בשנה הבאה. אז שוב לא היה משפט מפני שקונשטטר בינתיים נסע לחוץ לארץ. חיכיתי שנה וחצי אך משלא חזר, פניתי אל עורך דין אחר די מפורסם והלה השתדל לחדש את המשפט, אך השופט לא היה מוכן לדון בהעדר הנתבע. ערערנו לפני בית דין גבוה יותר אך הוא דחה את התביעה בגלל החוק, לפיו אין דנים בבית דין גבוה כזה בתביעה אזרחית למטה מחמישים לירה. חיכינו שנתיים-שלוש עד שקונשטטר חזר מחוץ לארץ ואז שלחתי לו על ידי נוטריון עוד שלושים לירה הלוואה ועיגלתי כך את חובו לחמישים. עכשיו כבר דן בית הדין הגבוה בתביעתנו וחייב את בית המשפט הנמוך לערוך משפט בהיעדר הנתבע, אולם מכיוון שקונשטטר לא היה נעדר היות שחזר בינתיים מחוץ לארץ, כזכור, לכן נדחה המשפט עד בירור נוסף.
לקחתי פרקליט עוד יותר נודע והגשנו לבית הדין העליון צו על תנאי נגד שר המשפטים שיבוא וינמק מדוע אי אפשר לקבל בחזרה את חמישים הלירה שלי מקונשטטר. שר המשפטים בא ואמר שצריך לפנות אל בית המשפט אז חידשנו את המשפט אבל הוא נדחה מפני שקונשטטר ביקש דחייה.
הלכתי אל עורך הדין הגדול ביותר בארץ ותיארתי לפניו את הפרשה. הוא הקשיב קשב רב ויעץ לי ללכת לקונשטטר ולהכות אותו. הלכתי אל קונשטטר והכיתי אותו. הוא תכף שילם לי 50 לירה במזומנים.
כדאי באמת לפנות אל עורך דין טוב...
אחת השאלות הראשונות שאנו שואלים לאחר שאנו שומעים את הבעיה המשפטית של לקוח שמגיע אלינו הוא מה הן הפעולות שהוא נקט לפני שהגיע אלינו, האם היה ניסיון לדבר, להגיע להסדר, או לפעול בכל דרך שאינה דרך משפטית. אנו מוצאים כי פעמים לא מעטות ניתן לפתור את הבעיה מחוץ לכותלי בית המשפט במהירות רבה יותר, ולא פחות חשוב בהוצאות קטנות הרבה יותר.
אנו מצפים מעצמנו ובשורה התחתונה לקוחותינו מצפים מאיתנו להצליח. אנו מתרגמים את כל העבודה הקשה, הניסיון, חידושי החקיקה והפסיקה, והאסטרטגיות המשפטיות לשאיפה לתוצאות רצויות ולהצלחה. אנו מאמינים בשמירת קשר רציף וקבוע עם לקוחותינו על מנת לפרט את ההתקדמות שנעשתה ולתאם את המטרות המשותפות שיביאו לתוצאות, לשביעות רצונם של לקוחותינו.
מפת האתר +


צור קשר
